Historische Kring Eenrum opgericht 4 oktober 1994

 

Begun
Activiteiten
1994-2004
Projecten
DVD's te koop
Verhalen
Foto's
Nieuws

 

 

 

DVD's

 

Dvd “Ainrom nait van Guster” te koop

De op 21 – en 22 april gehouden tentoonstelling en expositie van de Historische Kring Eenrum is succesvol verlopen. Vooral op zondagmiddag was het gezellig druk in het Dorpshuis. Veel (oud)inwoners waren met name geïnteresseerd in oude krantenknipsels en fotomateriaal uit vroegere tijden. Een groot succes bleek de getoonde oude filmbeelden van het dorp en de verschillende optredens tijdens het historisch openluchtspel Eenrum 2200 jaar ( “Ainrom nait van Guster”) in 1999.

Het bestuur van de historische kring heeft besloten twee Dvd’s uit te brengen van de filmbeelden van het openluchtspel en de avondvoorstelling.  De beelden en geluid zijn van goede kwaliteit. Beide Dvd’s hebben een totale speelduur van ruim 2 uur en worden in een cassette met het boekje “herinneringen openluchtspel” aangeboden voor € 15,00.

Wilt u in het bezit komen van deze unieke Dvd’s dan kunt u deze bestellen bij;

Rieks Hofman, tel. 0595-491767

Koos van der Maar, tel. 0595-491546 of per email mail secretaris

Zoals u misschien weet heeft de Historische Kring onlangs een film uitgebracht op DvD. Dit is een groot succes geworden. De leden zijn van plan de komende tijd aan de slag te gaan met het inventariseren en zo nodig digitaliseren van oude kranten, bladen, foto’s, films en andere documenten.

Daarmee kunnen we veel van de historie van Eenrum, Broek, Pieterburen en Westernieland en naaste omgeving bewaren en toegankelijk houden voor het nageslacht.

Onze vraag is; heeft u thuis nog oude documenten, foto’s enz. op zolder, of waar dan ook liggen, denk dan aan de historische kring. Misschien kunt u de documenten afstaan of in bruikleen overhandigen.

U kunt daarvoor contact opnemen met

A. Dijkstra, Hoofdstraat 118 Pieterburen of

K. van der Maar, Hunse 20 Eenrum, email mail secretaris

 

DORPSFILM

 

Dorpsfilm “Pieterburen 1967/1968

 

De dorpsfilm “Pieterburen 1967/1968” is een groot succes geworden. De destijds gemaakte film in opdracht van de Blindenbond is door de historische kring ingesproken en daarna op Dvd uitgebracht.

Veel mensen uit Pieterburen en omgeving, maar ook oud-inwoners en veraf wonende familieleden hebben we hiermee een groot plezier gedaan.

De 38 minuten durende film is dan ook zeer interessant voor de inwoners van het dorp en naaste omgeving. Voor oud inwoners is de film aan te bevelen al was het maar om leuke herinneringen op te halen.

De film is ingesproken door een drietal dorpelingen, te weten Anneke Dijkstra-Smith, Anita Klont en Jan Aikema.

De foto’s van de omslag zijn van Cor de Gans

Niet iedereen weet dat er in 2007 ook een film over het dorp Eenrum op Dvd is gezet. Deze boeiende film uit 1966 werd in opdracht van het Groene Kruis gemaakt en geeft een goed beeld van de mensen en het verenigingsleven uit die tijd.

De prijs van de Dvd Pieterburen is € 12,50 en ook de Dvd Eenrum is voor dit bedrag te koop. Tegen contante betaling van € 12,50 is de film af te halen bij de receptie van het Horecaplein, Hoofdstraat 84 te Pieterburen

Eventueel verzenden van de Dvd is mogelijk, neem daarvoor even contact op per email mail secretaris